Je woning

Ik verhuis, maar wat doe ik met mijn brandverzekering?

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar bij een verhuis moet ook je brandverzekering aangepast worden. Sluit je dan een nieuwe af? Of blijft de bestaande brandverzekering doorlopen? En wat doe je als je verhuist van een eigen woning naar een huurappartement?

Breng je verzekeraar op de hoogte

Als je verhuist, blijft je brandverzekering in principe gewoon doorlopen. Je moet wel tijdig je makelaar of de verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen van je verhuisplannen. Hij zorgt ervoor dat de waarborgen en de premie aan je nieuwe woonst worden aangepast, opdat je niet onder- of oververzekerd bent. Bovendien is het de ideale gelegenheid om te controleren of ook je inboedel nog correct verzekerd is.

Dubbel verzekerd?

Je hebt de sleutels al in handen, maar tot de eigenlijke verhuis verblijf je nog in je oude woning. Als het gaat om twee gelijkaardige woningen, hoeft u doorgaans geen tweede brandverzekering te onderschrijven. Nogal wat verzekeraars bieden tijdelijk dekking voor beide woningen; bij Allianz is dat ook zo. Opgelet, dit geldt niet voor alle verzekeraars en is ook niet onbeperkt in de tijd.

Van een eigen woning naar een huurappartement

Verkoop je je woning en verhuis je naar een huurappartement, dan gelden dezelfde principes als hierboven. Alleen zal je in de toekomst enkel je nog je inboedel en je huurdersaansprakelijkheid moeten laten verzekeren. Het appartementsgebouw is immers al verzekerd in een blokpolis. Dit zal je premie natuurlijk gunstig beïnvloeden.

Nog vragen? Contacteer een makelaar in je buurt voor meer info of maak alvast een simulatie van je brandverzekering op onze website!