Je woning

Ben je verzekerd als een dief inbreekt via een openstaand kiepraam?

Handig zo’n kiepraam, je krijgt frisse lucht in je huis zonder je ramen helemaal te moeten openzetten. Maar wat als er een inbreker binnen geraakt via een openstaand kiepraam? Ben je dan wel verzekerd tegen diefstal?

Blijf waakzaam

Je kan heel wat doen om diefstal te voorkomen, dat kan je lezen in één van onze vorige blogs. Recente cijfers vertellen ons dat de federale politie het voorbije jaar 75.000 inbraken registreerde. En maar liefst twee derde van die inbraken gebeurden via een raam of vensterdeur. Reden te meer om daar extra aandacht aan te besteden. Maar hoe zit het nu eigenlijk met kiepramen?

Moet je elk kiepraam sluiten?

Ben je verzekerd als je bij afwezigheid een kiepraam laat openstaan en een inbreker langs die weg je huis binnengeraakt?

De meeste verzekeringen dekken namelijk die inbraak via een openstaand kiepraam niet. Ook in de voorwaarden van de woonverzekering HomePlan van Allianz staat dat je alle ramen moet sluiten.

Heb je echter een woonverzekering HomePlan Xpert, die superieure waarborgen biedt, dan ben je wel verzekerd als dieven via openstaande kiepramen (vanaf de 1ste verdieping en hoger) zijn binnengeraakt.

Concreet:

  • Kijk goed na wat de waarborgen en de voorwaarden van je verzekering zijn.
  • Sluit en vergrendel best alle ramen en deuren wanneer je je woning verlaat.

Wil je meer weten over je woon- of diefstalverzekering of over je waarborgen en voorwaarden? Contacteer je makelaar.