Je voertuig

Rijhulpsysteem in je auto? Veilig én 10% korting op je autoverzekering.

Elk rijhulpsysteem in je auto helpt jou om veiliger te rijden.  Dat betekent: minder ongevallen en minder schade. Daarom krijg je bij Allianz al vanaf 1 rijhulpsysteem  10% korting op je autoverzekering.

Rijhulpsysteem in je auto? Veilig én 10% korting op je autoverzekering

Zolang auto’s niet volledig autonoom rijden, hangt de veiligheid op de weg grotendeels van ons, automobilisten, af.
Aandachtig blijven, afstand houden, opletten voor fietsers,… het is niet zo gemakkelijk in het drukke verkeer.
Maar gelukkig hebben auto’s steeds meer systemen die ons helpen om veilig te rijden. Leuke bonus: met een rijhulpsysteem in je wagen krijg je korting op de premie van je autoverzekering.

Voordeel 1: 10% korting vanaf 1 rijhulpsysteem

Omdat élk rijhulpsysteem een verschil maakt voor de verkeersveiligheid, beloont Allianz je al vanaf het eerste rijhulpsysteem  met 10% korting op je autopremie. Bereken hier meteen je premie, inclusief je korting.

Voordeel 2: veiliger op de weg

Nieuwe auto’s hebben steeds meer intelligente rijhulpsystemen. Ze verhogen je veiligheid in het verkeer en die van de andere weggebruikers. Denk maar aan de dodehoekcontrole, die je waarschuwt als er een fietser opduikt naast je wagen. Of aan een autonoom noodstopsysteem, dat je behoedt van een botsing met je voorligger wanneer jij even afgeleid bent. De aandachtsassistent waarschuwt je dan weer wanneer je beter even stopt voor een koffie. Hij baseert zich op je rijgedrag en de knipperfrequentie van je ogen om te bepalen wanneer je aandacht verslapt. Daarnaast heb je nog de rijstrookondersteuning, die je letterlijk op het rechte pad houdt  en adaptive cruise control waarmee je automatisch voldoende afstand houdt van je voorligger.

Heb je 1 of meer van deze rijhulpsystemen in je auto? Bereken dan hier het voordeel op je autopremie.