Je voertuig

Glasbreuk in je auto: altijd verzekerd?

Een sterretje in je voorruit of een stevige barst? Glasbreuk is een vaak voorkomend probleem. Wanneer komt je autoverzekering tussen? Stijgt je premie daardoor de volgende jaren? En mag je het eender waar laten herstellen?

Welke verzekering dekt glasbreuk?

Glasbreuk, ook aan je panoramisch dak, is verzekerd in het kader van een mini-omnium of een omnium . Dus niet automatisch in je verplichte BA-verzekering . Zo’n mini-omnium beschermt je nog tegen heel wat andere risico’s, zoals storm- en hagelschade, diefstal, brand en botsingen met dieren. Neem je een (volledige) omnium, dan zijn ook de schade die je zelf veroorzaakt en vandalisme verzekerd. Best de moeite waard dus om te overwegen!

Duurdere premie de komende jaren?

Neen, een glasbreuk heeft niet tot gevolg dat je verzekeringspremie de daaropvolgende jaren de hoogte ingaat.

Vrij je hersteller kiezen?

Ja, dat kan. Maar toch even opletten. Als je kiest voor een gespecialiseerde firma of een door Allianz erkend hersteller, dan mag je de schade door glasbreuk rechtstreeks laten herstellen zonder voorafgaande expertise. Allianz betaalt de factuur rechtstreeks aan de hersteller en je betaalt geen vrijstelling! Erg makkelijk en voordelig dus. Je kan hier een erkend hersteller in je buurt zoeken.

Meer info over je autoverzekering

Heb je nog andere vragen over je autoverzekering ? Neem dan contact op met je makelaar of vind een makelaar in je buurt . Hij beantwoordt al je vragen. Of bereken meteen de premie voor je autoverzekering .