Je voertuig

7 handige apps voor automobilisten

Apps maken het leven makkelijker, ook dat van automobilisten. Hier vind je 7 handige apps om files te vermijden en vlot een parkeerplaats of laadpaal te vinden.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat apps je tijdens het autorijden afleiden van het verkeer. Check dus ook even de app die ervoor zorgt dat je niet gestoord wordt tijdens het rijden, want dat is cruciaal als je op de baan bent.

 

1. Waze

Waze loodst je volgens de beste route naar je bestemming. Een hele community van Waze-gebruikers meldt elke vertraging en ieder incident op de weg en de app past je route in realtime aan zodat je de files vermijdt.

 

2. Parkopedia

Vind je het ook zo vervelend om in een onbekende stad eindeloos rondjes te rijden om een parkeerplaats te vinden? Dan is de gratis Parkopedia app iets voor jou. In 75 landen en 8.000 steden toont hij jou de parkeerplekken in de buurt en de parkeertarieven.

 

3. Parkmobile

Heb je een parkeerplek gevonden, dan hoef je dankzij de Parkmobile app niet op zoek naar kleingeld of je bankkaart. Je betaalt via de app enkel voor de minuten dat je effectief geparkeerd staat. Op die manier is het ook geen probleem wanneer je later dan voorzien terug bent bij je auto.

 

4. Crashform

Met deze app kun je een aanrijding aangeven via je smartphone en hoef je geen papieren aanrijdingsformulier meer in te vullen.

 

5. Chargemap

Rijd je met een elektrische auto, dan is het handig om te weten waar je de dichtstbijzijnde laadpaal vindt. Je kan ze filteren op type aansluiting en laadsnelheid bijvoorbeeld en krijgt per laadpaal alle basisinfo te zien.

 

6. Allianz Connect

Met deze app krijg je razendsnel bijstand bij pech of een ongeval, 24/7. Je kunt er ook je geparkeerde wagen mee terugvinden, een garage in de buurt vinden of snel een schade aangeven. Bovendien heb je steeds alle info van je makelaar bij de hand.

 

7. Allianz Bonus Drive

Deze app meet hoe goed je rijdt op basis van enkele criteria: telefoongebruik tijdens het rijden, snelheid, tijdstip, locatie en remgedrag. Bonus Drive geeft je niet alleen inzicht in je rijgedrag, maar koppelt er ook een aantrekkelijke korting aan vast.

Want als je een goede bestuurder bent, kun je tot 50% korting krijgen op je autoverzekering van Allianz. Je kan de app gratis downloaden en twee maanden vrijblijvend uitproberen.

 

Keep it safe

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat apps je tijdens het autorijden afleiden van het verkeer. Gebruik ze daarom vóór je in de auto stapt of op het moment dat je veilig stilstaat.

Vind je het moeilijk om tijdens het rijden te weerstaan aan Whatsapp-berichtjes of Facebook-updates. Dan is er nog de Drive Safely Keep Focused app, die notificaties uitschakelt zodra je rijdt. Navigatie-apps kun je wel nog blijven zien.

 

Goede rit, en hou het veilig!