Uncategorized

Gezonde werknemers: 5 voordelen

Gezonde werknemers, gezond bedrijf

De Engelse term ‘human resources’ zegt perfect wat werknemers zijn voor een onderneming. Ze zijn de rijkdom van je bedrijf, het meest waardevolle kapitaal dat je in huis hebt. Tenminste, als ze gezond zijn. Hier vind je 5 voordelen van gezond personeel.

  1. Werknemers die fysiek en mentaal fit zijn, kun je optimaal inzetten in je bedrijf. Ze melden zich zelden ziek en riskeren minder langdurige arbeidsongeschiktheid. Dat zorgt voor continuïteit in je onderneming en voor je klanten.
  2. Als je werknemers gezond zijn, is de kans groter dat ze zich ook gelukkig voelen. Ze zijn dan minder geneigd om op zoek te gaan naar een andere job.
  3. Bovendien straalt hun werkvreugde af op je klanten, die het fijn vinden om met enthousiaste en geëngageerde mensen samen te werken.
  4. Een ‘gezond’ bedrijf is ook goed voor je imago. Je onderneming wordt een aantrekkelijke partij voor werkzoekend talent en dat is in de huidige ‘war for talent’ geen overbodige luxe.
  5. Uit onderzoek blijkt ziekteverzuim maar liefst 2,6% uit te maken van de totale loonkosten. Er is dan ook een niet onbelangrijk financieel voordeel verbonden aan gezond personeel: fitte werknemers kosten je minder – want minder ziekteverzuim – en zijn productiever.

Toegankelijke gezondheidszorg

Als werknemers ziek (dreigen te) worden, is het natuurlijk belangrijk dat zij op tijd naar hun dokter stappen. Maar soms stellen mensen een medische zorg uit omwille van de kostprijs. Dat kun je vermijden door als werkgever niet alleen de hospitalisatie, maar ook de ambulante zorgkosten van je personeel te verzekeren.

Wil jij een gezondheidsverzekering voor fitte werknemers met een hogere productiviteit? Contacteer je makelaar.

4 goede redenen om als kmo ook ambulante zorg te verzekeren voor je medewerkerswerknemers

Ongeveer 437 euro, zoveel besteedt de Belg gemiddeld per persoon en per jaar aan medische kosten, los van ziekenhuisopnames. Doe dat maal drie of maal vier naargelang het aantal gezinsleden en je kan er niet onderuit dat medische zorg een flinke hap neemt uit het budget van de meeste gezinnen. Wat kan jij als werkgever op dat vlak voor hen betekenen?

Welke Belg sukkelt al eens niet met een griep, een aanslepende knieblessure of een burn-out? Heel wat van dit soort ambulante medische zorg wordt terugbetaald door het ziekenfonds, maar als je alles bij elkaar optelt geeft de Belg toch nog gemiddeld 437 euro per jaar uit aan doktersbezoeken en medicijnen. Dat is vaak een pak meer dan wat hij gemiddeld per jaar kwijt is aan ziekenhuisopnames, zeker omdat je voor veel medische zorg gewoon in dagklinieken terechtkunt.

 

Hoe zit het dan met de collectieve hospitalisatieverzekering? Is die nog wel waardevol voor je werknemers?

Een verzekering die de kosten van ziekenhuisopnames terugbetaalt, is nog altijd een heel mooi extralegaal voordeel. Want ook al belanden we minder vaak in het ziekenhuis dan bij een (huis)dokter, als het toch gebeurt lopen de ziekenhuisfacturen hoog op en wegen ze zwaar door op een gezinsbudget.

 

Hoe kan je als kmo je werknemers nog beter verzorgen?

Helemaal waardevol wordt het natuurlijk als je werknemers niet alleen hun ziekenhuisfacturen, maar ook de kosten van hun huisarts, tandarts en apotheker gewoon kunnen doorschuiven naar de gezondheidsverzekering die jij hen aanbiedt.

Zo’n complete gezondheidsverzekering heeft vier voordelen:

  • Je werknemers en hun gezin maken er doorheen het jaar vaker gebruik van en zullen daardoor jouw gebaar des te meer appreciëren.
  • De gezondheidsverzekering kan ook tussenkomen voor een griepvaccin, de follow-up van een diëtist of tabaksontwenning bijvoorbeeld. Zo stimuleert ze je werknemers om goed voor zichzelf te zorgen. En gezonde werknemers zijn cruciaal voor een gezonde kmo.
  • Je kunt sollicitanten een even aantrekkelijk extralegaal voordeel aanbieden als grote bedrijven.
  • Je betaalt minder dan wanneer je je werknemers een loonsverhoging zou geven, want op de premies voor een ambulante kosten verzekering is je bedrijf geen RSZ-bijdragen verschuldigd.

Wil jij je werknemers een complete gezondheidsverzekering aanbieden? Praat erover met je makelaar.