Je gezin

Goed verzekerd op skivakantie!

Het wintersportseizoen is in volle gang. Heb je een verblijf in de bergen geboekt of ben je dat nog van plan? De besneeuwde pistes, glijpartijen met de slee en snowboardafdalingen wachten je op. Maar aan sneeuwpret zijn ook risico’s verbonden. Lees dit artikel, zodat je goed voorbereid bent op jouw skivakantie en er ten volle van kan genieten wanneer het zover is.

Elke skivakantie vraagt een minimum aan voorbereiding. Voor vertrek een stand van zaken opmaken van je verzekeringen voorkomt onaangename verrassingen ter plaatse.

Je gezin

We wensen het jou niet toe, maar een ongeluk op de piste is snel gebeurd. Daarom is een goede verzekeringsdekking belangrijk.

Als je een familiale verzekering hebt, dan dekt deze je aansprakelijkheid (en die van je kinderen…) voor schade aan derden in het kader van jouw privéleven. Deze verzekering geldt ook in het buitenland. Als jouw kind dus bijvoorbeeld een geparkeerde wagen beschadigd wanneer hij of zij met de slee de berg afglijdt, dan is dit gedekt door jouw familiale verzekering.

Een familiale verzekering komt echter niet tussen in jouw eigen schade. Het is dan ook nuttig om een bijkomende ongevallenverzekering af te sluiten. Je kan zelf bepalen welke waarborgen je wenst (binnen bepaalde grenzen, natuurlijk), zoals de dekking van medische kosten. In dat geval volgt de vergoeding van de verzekering na tussenkomst van het ziekenfonds.

Slimme ski- en snowboardfanaten nemen ook een reisverzekering, dé garantie op een zorgeloze skivakantie.

Je voertuig

Als je met de auto op skivakantie vertrekt, vergeet dan niet vooraf de voorwaarden van je autoverzekering te controleren. Niet alle verzekeringen dekken namelijk (auto- of persoonlijke) ongevallen in het buitenland.

De verzekering Car Plan Assistance + van Allianz komt tussen voor jou en je gezin bij ziekte of ongeval in het buitenland en in geval van een auto-ongeluk of -panne in België en andere Europese landen. Als Car Plan Assistance +-klant kan je ook in het buitenland permanent een beroep doen op onze diensten via onze app Allianz Connect.

Voor je de weg opgaat, denk dan aan je winterbanden. In verschillende Europese landen zijn winterbanden verplicht bij winterse toestanden op de weg. Het bekendste voorbeeld is Duitsland. Maar ook in Luxemburg, Oostenrijk, Finland, Tsjechië, Noorwegen, Kroatië, Slovenië en Zweden zijn ze verplicht. Ga je naar Italië, Frankrijk of Zwitserland, weet dan dat winterbanden verplicht zijn in bepaalde regio’s.

Wens je meer informatie over je verzekeringen? Neem dan gerust contact op met je makelaar.

Veel plezier op de piste!