Je geld

Cybercriminaliteit: bescherm jezelf en je bedrijf

De helft van de ondernemers werd al het slachtoffer van internetcriminaliteit, zo blijkt uit een Unizo-onderzoek. En elke dag worden er gemiddeld 36 aangiftes gedaan van cyberaanvallen. Deze twee cijfers tonen alvast het toenemend belang van zgn. e-crimes aan. We geven je een aantal noodzakelijke tips en richtlijnen om je te wapenen tegen mogelijke cybercriminelen. Lees onze tips

Belastingaangifte: uitleg over de wijzigingen en enkele tips

De zomer is in zicht, en dat betekent ook dat de deadline van je jaarlijkse belastingaangifte eraan komt. Dit jaar werden er extra codes aan de belastingaangifte toegevoegd. Dit schrikt je misschien af, maar je hoeft niet te wanhopen. Wij leggen je uit wat er veranderd is en geven je een aantal tips. Lees meer.

Ben je verzekerd tegen terreurdaden?

Onze eerste gedachten gaan naar alle slachtoffers van de aanslagen en hun familieleden. Meteen rijzen bij de media de eerste vragen over de financiële gevolgen en de verzekeringsaspecten bij deze terreurdaden. Assuralia schetst de grote lijnen van de dekkingen die in België voorzien zijn op dit vlak. Je leest ze hier.

Je spaargeld meer laten opbrengen? Het kan!

Spaargeld dat opbrengt. Het staat bij iedereen hoog op het verlanglijstje. De rente blijft op een peil dat niet aanzet tot sparen. Enkele banken lieten de rente onlangs zakken tot het wettelijk minimum. Toch parkeren Belgen hun spaargeld nog altijd massaal op een spaarrekening. Zijn er dan geen alternatieven? Toch wel! Lees er hier meer over.