Je geld

Cybercriminaliteit: bescherm jezelf en je bedrijf

De helft van de ondernemers werd al het slachtoffer van internetcriminaliteit, zo blijkt uit een Unizo-onderzoek. En elke dag worden er gemiddeld 36 aangiftes gedaan van cyberaanvallen. Deze twee cijfers tonen alvast het toenemend belang van zgn. e-crimes aan. We geven je een aantal noodzakelijke tips en richtlijnen om je te wapenen tegen mogelijke cybercriminelen. Lees onze tips

3 manieren om minder belastingen te betalen

Het is weer zover: je moet je belastingaangifte invullen. Zoals elke Belg betaal je uiteraard liefst zo weinig mogelijk belastingen. Pensioensparen en levensverzekeringen helpen je alvast een handje maar er bestaan nog andere manieren die maar weinig mensen kennen. Hier vind je er drie.

Lees meer

Invullen belastingaangifte 2019: wat je zeker moet weten!

Dit jaar moet je uiterlijk op 28 juni 2019 je papieren belastingaangifte indienen. Voor Tax-on-web gebruikers ligt die uiterste datum op 11 juli 2019. Ook deze keer heeft de aangifte weer wat nieuwigheden in petto. Met gelukkig ook enkele nieuwe belastingverminderingen.

Op het eerste gezicht lijkt er tegenover vorig jaar weinig veranderd aan de belastingbrief, tenminste niet op het vlak van het aantal codes. Maar er zijn wel degelijk heel wat oude codes geschrapt en vervangen door nieuwe codes.

Lees meer